روستاي تركمان
همدان -ملایر - جوکار - روستای ترکمان 
قالب وبلاگ
نويسندگان
لینک دوستان

[ ۱٩ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱۱:۱٥ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

 

 

[ ۱٩ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٢٤ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

فرازی از وصیت نامه شهید جمشید ترکمان

 

[ ۱٤ دی ۱۳٩۱ ] [ ٩:٢٠ ‎ق.ظ ] [ ترکمان ]

اَلسَّلامُ عَلى وَلِىِّ اللَّهِ وَ حَبیبِهِ؛

سلام بر ولى خدا و دوست او

 

اَلسَّلامُ عَلى خَلیلِ اللَّهِ وَ نَجیبِهِ ؛

سلام بر خلیل خدا و بنده نجیب او

 

اَلسَّلامُ عَلى صَفِىِّ اللَّهِ وَابْنِ صَفِیِّهِ

سلام بر بنده برگزیده خدا و فرزند برگزیده‌اش

 

اَلسَّلامُ عَلىَ الْحُسَیْنِ الْمَظْلُومِ الشَّهیدِ

سلام بر حسین مظلوم و شهید

 

اَلسَّلامُ على اَسیرِ الْکُرُباتِ وَ قَتیلِ الْعَبَراتِ

سلام بر آن بزرگوارى که به گرفتاری‌ها اسیر بود و کشته اشکِ روان گردید

 

اَللّهُمَّ اِنّى اَشْهَدُ اَنَّهُ وَلِیُّکَ وَابْنُ وَلِیِّکَ وَ صَفِیُّکَ وَابْنُ صَفِیِّکَ الْفاَّئِزُ

خدایا من به راستى گواهى دهم که آن حضرت ولىّ (و نماینده) تو و فرزند ولىّ تو بود و برگزیده‌ات و فرزند برگزیده‌ات بود که کامیاب شد

 

بِکَرامَتِکَ اَکْرَمْتَهُ بِالشَّهادَةِ وَ حَبَوْتَهُ بِالسَّعادَةِ وَاَجْتَبَیْتَهُ بِطیبِ الْوِلادَةِ

به بزرگداشت تو، گرامیش کردى به وسیله شهادت و مخصوصش داشتى به سعادت و برگزیدى او را به پاکزادى

 

وَ جَعَلْتَهُ سَیِّداً مِنَ السّادَةِ وَ قآئِداً مِنَ الْقادَةِ وَ ذآئِداً مِنْ الْذادَةِ

و قرارش دادى یکى از آقایان (بزرگ) و از رهروان پیشرو و یکى از کسانى که از حق دفاع کردند

 

وَاَعْطَیْتَهُ مَواریثَ الاَْنْبِیاَّءِ وَ جَعَلْتَهُ حُجَّةً عَلى خَلْقِکَ مِنَ الاَْوْصِیاَّءِ

و میراث‌هاى پیمبران را به او دادى و از اوصیائى که حجت تو بر خلقت هستند قرارش دادى

 

فَاَعْذَرَ فىِ الدُّعآءِ وَ مَنَحَ النُّصْحَ وَ بَذَلَ مُهْجَتَهُ فیکَ

او نیز در دعوت مردم جاى عذر و بهانه‌اى (براى کسى) نگذارد و بی‌دریغ خیرخواهى کرد و جان خود را در راه تو داد

 

لِیَسْتَنْقِذَ عِبادَکَ مِنَ الْجَهالَةِ وَ حَیْرَةِ الضَّلالَةِ وَ قَدْ تَوازَرَ عَلَیْهِ مَنْ غَرَّتْهُ الدُّنْیا وَ باعَ حَظَّهُ بِالاَْرْذَلِ الاَْدْنى؛

تا برهاند بندگانت را از (گرداب) جهالت و نادانى و سرگردانى (در وادى) گمراهى و چنان شد که همدست شدند بر علیه آن حضرت کسانى که دنیا فریبشان داد.

 

وَ شَرى آخِرَتَهُ بِالثَّمَنِ الاَْوْکَسِ وَ تَغَطْرَسَ وَ تَرَدّى فى هَواهُ

و فروختند بهره (کامل و سعادت خود را) به بهاى پست ناچیزى و بداد آخرتش را در مقابل بهائى اندک و بى مقدار و بزرگى کردند و خود را در چاه هوا و هوس سرنگون کردند،

 

وَاَسْخَطَکَ وَاَسْخَطَ نَبِیَّکَ

و تو و پیامبرت را به خشم آوردند

 

وَ اَطاعَ مِنْ عِبادِکَ اَهْلَ الشِّقاقِ وَالنِّفاقِ وَ حَمَلَةَ الاَْوْزارِ

و پیروى کردند از میان بندگانت آنانى را که اهل دو دستگى و نفاق بودند و کسانى را که بارهاى سنگین گناه به دوش مى‌کشیدند

 

الْمُسْتَوْجِبینَ النّارَ فَجاهَدَهُمْ فیکَ صابِراً مُحْتَسِباً حَتّى سُفِکَ فى طاعَتِکَ دَمُهُ وَاسْتُبیحَ حَریمُهُ

و بدین جهت مستوجب دوزخ گشته بودند آن حضرت (که چنان دید) با شکیبائى و پاداش جوئى با آنها جهاد کرد تا خونش در راه پیروى تو ریخت و حریم مقدسش شکسته شد

 

اَللّهُمَّ فَالْعَنْهُمْ لَعْناً وَبیلاً وَ عَذِّبْهُمْ عَذاباً اَلیماً

خدایا آنان را لعنت کن به لعنتى وبال دار و عذابشان کن به عذابى دردناک

 

اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ اَلسَّلامُ عَلَیْکَ یَابْنَ سَیِّدِ الاَْوْصِیاَّءِ

سلام بر تو اى فرزند رسول خدا، سلام بر تو اى فرزند آقاى اوصیاء

 

اَشْهَدُ اَنَّکَ اَمینُ اللهِ وَابْنُ اَمینِهِ عِشْتَ سَعیداً وَ مَضَیْتَ

گواهى دهم که به راستى تو امانتدار خدا و فرزند امانت‌‌دار اویى سعادتمند زیستى و ستوده از دنیا رفتى

 

حَمیداً وَ مُتَّ فَقیداً مَظْلُوماً شَهیداً وَ اَشْهَدُ اَنَّ اللَّهَ مُنْجِزٌ ما وَعَدَکَ

و گمگشته و ستمدیده و شهید درگذشتى و نیز گواهى دهم که خدا به راستى وفا کند بدان وعده‌اى که به تو داده،

 

وَ مُهْلِکٌ مَنْ خَذَلَکَ وَ مُعَذِّبٌ مَنْ قَتَلَکَ وَ اَشْهَدُ اَنَّکَ وَفَیْتَ بِعَهْدِاللهِ

و به هلاکت رساند هر که را که دست از یاریت برداشت و عذاب کند کسى که تو را کشت و گواهی دهم که تو به خوبى وفا کردى به عهد خدا،

 

وَ جاهَدْتَ فى سَبیلِهِ حَتّى اَتیکَ الْیَقینُ فَلَعَنَ اللهُ مَنْ قَتَلَکَ،

و جهاد کردى در راه او تا مرگت فرا رسید خدا لعنت کند کسى که تو را کشت

 

وَ لَعَنَ اللهُ مَنْ ظَلَمَکَ وَ لَعَنَ اللَّهُ اُمَّةً سَمِعَتْ بِذلِکَ فَرَضِیَتْ بِهِ

و خدا لعنت کند کسى که به تو ستم کرد و خدا لعنت کند مردمى که شنیدند جریان کشتن و ستم تو را و بدان راضى بودند،

 

اَللّهُمَّ اِنّى اُشْهِدُکَ اَنّى وَلِىُّ لِمَنْ والاهُ وَ عَدُوُّ لِمَنْ عاداهُ بِاَبى اَنْتَ وَ اُمّى یَابْنَ رَسُولِ اللَّهِ.

خدایا من تو را گواه مى‌گیرم که من دوست دارم هر که او را دوست دارد و دشمنم با هر که او را دشمن دارد پدرم و مادرم به فدایت اى فرزند رسول خدا.

 

اَشْهَدُ اَنَّکَ کُنْتَ نُوراً فىِ الاَْصْلابِ الشّامِخَةِ وَالاَْرْحامِ الْمُطَهَّرَةِ،

گواهى دهم که تو به راستى نورى بودى در پشت پدرانى بلند مرتبه و رحم‌هایى پاکیزه

 

لَمْ تُنَجِّسْکَ الْجاهِلِیَّةُ بِاَنْجاسِها وَ لَمْ تُلْبِسْکَ الْمُدْلَهِمّاتُ مِنْ ثِیابِها،

که آلوده‌ات نکرد اوضاع زمان جاهلیت به آلودگی‌هایش و در برت نکرد از لباس‌هاى چرکینش

 

وَ اَشْهَدُ اَنَّکَ مِنْ دَعاَّئِمِ الدّینِ وَ اَرْکانِ الْمُسْلِمینَ وَ مَعْقِلِ الْمُؤْمِنینَ،

و گواهى دهم که به راستى تو از پایه‌هاى دین و ستون‌هاى محکم مسلمانان و پناهگاه مردمان با ایمان هستی

 

وَ اَشْهَدُ اَنَّکَ الاِْمامُ الْبَرُّ التَّقِىُّ الرَّضِىُّ الزَّکِىُّ الْهادِى الْمَهْدِىُّ،

و گواهى دهم که تو به راستى پیشواى نیکوکار با تقوا و پسندیده و پاکیزه و راهنماى راه یافته‌اى

 

وَ اَشْهَدُ اَنَّ الاَْئِمَّةَ مِنْ وُلْدِکَ کَلِمَةُ التَّقْوى وَ اَعْلامُ الْهُدى

و گواهى دهم که همانا امامان از فرزندانت روح و حقیقت تقوا و نشانه‌هاى هدایت

 

وَالْعُرْوَةُ الْوُثْقى وَالْحُجَّةُ على اَهْلِ الدُّنْیا وَ اَشْهَدُ اَنّى بِکُمْ مُؤْمِنٌ

و رشته‌هاى محکم (حق و فضیلت) و حجت‌هایى بر مردم دنیا هستند و گواهى دهم که من به شما ایمان دارم

 

وَ بِاِیابِکُمْ مُوقِنٌ بِشَرایِعِ دینى وَ خَواتیمِ عَمَلى وَ قَلْبى لِقَلْبِکُمْ سِلْمٌ،

و به بازگشتتان یقین دارم با قوانین دینم و عواقب کردارم و دلم تسلیم دل شما است

 

وَ اَمْرى لاَِمْرِکُمْ مُتَّبِعٌ وَ نُصْرَتى لَکُمْ مُعَدَّةٌ حَتّى یَاْذَنَ اللَّهُ لَکُمْ،

و کارم پیرو کار شما است و یاریم برایتان آماده است تا آن که خدا در ظهورتان اجازه دهد

 

فَمَعَکُمْ مَعَکُمْ لامَعَ عَدُوِّکُمْ صَلَواتُ اللهِ عَلَیْکُمْ وَ على اَرْواحِکُمْ،

پس با شمایم نه با دشمنان شما، درودهاى خدا بر شما و بر روان‌هاى شما

 

وَ اَجْسادِکُمْ وَ شاهِدِکُمْ وَ غاَّئِبِکُمْ وَ ظاهِرِکُمْ وَ باطِنِکُمْ.

و پیکرهایتان و حاضرتان و غائبتان و آشکارتان و نهانتان.

 

آمینَ رَبَّ الْعالَمینَ.

آمین اى پروردگار جهانیان.

[ ٩ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱۱:٤٧ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

بزرگ فلسفه قتل شاه دین این است
که مرگ سرخ به از زندگى ننگین است

حسین ، مظهر آزادگى و آزادى است
خوشا کسى که چنینش مرام و آیین است

نه ظلم کن به کسى ، نى به زیر ظلم برو
که این مرام حسین است و منطق دین است

همین نه گریه بر آن شاه تشنه لب کافى است
اگر چه گریه بر آلام قلب، تسکین است

ببین که مقصد عالى وى چه بود اى دوست
که درک آن سبب عزو جاه و تمکین است

ز خاک مردم آزاده بوى خون آید
نشان شیعه و آثار پیروى این است

خوشدل تهرانى

[ ٩ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱۱:۳۸ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

کاروان می آید از شهر دمشق

     برسرِ خاکِ شهِ سلطان عشق

 کاروان با خود رباب آورده است

  بهر اصغر شیر وآب آورده است

 کاروان آمد ولی اکبرنداشت

   ام لیلا شبه پیغمبر نداشت

 کاروان آمد ولی شاهی نبود

   بربنی هاشم دگر ماهی نبود ...

[ ٩ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱۱:۳٦ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

kc5m7f566ez6a3etxm6j.jpg

[ ۸ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱۱:۱٥ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

به طور کلی کمپوست سازی مهمترین بخش پرورش قارچ خوراکی است. در واقع هرچه در کیفیت کمپوست سرمایه گذاری شود و در ساخت آن توجه و دقت بیشتری مبذول شود، به همان نسبت تولید قارچ افزایش می یابد. در ایران کمپوست سازی را می توان به سه دسته تقسیم کرد: 1. کمپوست سازی سنتی 2. کمپوست سازی مکانیزه 3. کمپوست سازی بسیار مدرن (اروپایی) 1. کمپوست سازی سنتی : این روش در بیشتر واحدهای کوچک و برخی واحدهای متوسط اجرا می شود. مشکلی که این روش دارد، به کارگیری نیروی انسانی بیشتر و پایین بودن کیفیت کمپوست است، زیرا در فاز اول کمپوست سازی، اختلاط مواد ابتدا به وسیله تراکتور بیل دار صورت می گیرد و سپس با چهارشاخ کمپوست را قالب می زنند. با این عملیات نمی توان اختلاط خوبی به دست آورد (Mix) و در پایان برای پرکردن تونل پاستوریزه نیز کارگران با چهارشاخ کمپوست را به داخل تونل می ریزند. اشکالی که در این مرحله به وجود می آید این است که تکه هایی از کمپوست فشرده می ماند، لذا در حین سیرکولاسیون هوا در تونل، قسمت های فشرده از سیرکولاسیون هوا بی بهره بوده و در پایان دوره پاستوریزه کمپوست های متراکم فاقد ترموفیل می شوند. تجربه نشان داده که به روش سنتی می توان حدود 12 درصد الی 16 درصد قارچ برداشت کرد. بنابراین که روش سنتی به هیچ وجه مقرون به صرفه نیست. 2. کمپوست سازی مکانیزه : این روش در بیشتر واحدهای متوسط و برخی از واحدهای بزرگ قارچ کاری متداول شده است. یعنی مراحل فاز یک را با ماشین آلاتی نظیر: میکسر، تونر، تونل پرکن و یا کمپوست ماشین سه کاره انجام می دهند و همچنین در فاز دو برای کشت کمپوست از دستگاه کیسه پرکن یک قلو و یا دوقلو استفاده می کنند. روش مکانیزه برای تولیدکننده دو مزیت عمده دارد. اول اینکه هزینه کارگری به میزان چشم گیری کاهش یافته و ثانیا کیفیت کمپوست افزایش قابل ملاحظه ای می یابد. زیرا در روش مکانیزه اشکالات سنتی برطرف شده و با تجارت به دست آمده با این روش می توان حدود 20 درصد الی 25 درصد قارچ به دست آورد. 3. کمپوست سازی بسیار مدرن (اروپایی) در این روش کلیه عملیات در فضای بسته صورت می گیرد (indoor)  و تمام عملیات به وسیله ماشین آلات پیشرفته صورت می گیرد. به طور اختصار در فاز یک، ابتدا مواد اولیه به وسیله میکس لاین ساخته شده و بلافاصله داخل بونکر می شود (Bunker)و پس از جابجایی های مرحله بونکر، کمپوست را به داخل تونل پاستوریزه می برند و سپس به تونل های اسپاون ران منتقل می شود. یعنی فاز سوم را نیز در بخش کمپوست سازی طی می کند. در تمام این مراحل از ماشین آلات پیشرفته ای نظیر میکس لاین ـ فیلینگ کاست ـ وینچ و نوار نقاله استفاده می شود. در پایان با دستگاه کمپوست بلوک ماشین، کمپوست را به صورت بلوک تولید و سپس برای مصرف بارگیری می کنند. با این روش کمپوست خوب و با کیفیت تولید می شود. اما نیاز به سرمایه گذاری کلان دارد علاوه بر این که برای راه اندازی و نگهداری ماشین آلات مذکور نیاز به تکنسین ها و متخصصین ماهر دارد با این روش می توان حدود 25 درصد الی 30 درصد قارچ به دست آورد.

کمپوست :

کمپوست محصول یک فرآیند بیوتکنولوژیکی و به عبارت دیگر استحاله مواد آلی است که توسط تعداد کثیری میکرو ارگانیزم های هوازی گرما دوست در داخل توده ای در مجاورت حرارت ، رطوبت ، اکسیژن انجام می گیرد و با ایجاد 60 تا 75 درجه سانتیگراد گرما و تشکیل آنتی بیوتیک ها در حین عمل پاستورایزاسیون انجام گرفته و عوامل بیماری زا و بذر علف های هرز را از بین می برد

روش تهیه کمپوست قارچ دکمه ای :

کمپوست سازی در دو فاز انجام می گیرد فاز I معروف به فاز تخمیر و فاز II معروف به فاز پاستوریزاسیون می باشد.

فاز I :

برای تهیه کمپوست فرمولهای متفاوتی وجود دارد که با توجه به مواد موجود در هر محیط تعیین می شود اما از فرمول زیر می توان در هر محدوده با کمی تغییرات استفاده کرد:

1) کلش گندم 6000 کیلوگرم (محیط اصلی )

2) کود مرغی 3500 کیلوگرم ( مکملها )

3) ملاس 100 کیلوگرم ( مواد غذایی کنستانتره )

4) اوره 100 کیلوگرم ( مواد شیمیایی )

5) گچ هیدراته 400 کیلوگرم (مواد معدنی )

خیساندن:

ابتدا کلش گندم را باید کاملا با آب خیس نمود برای این کار بسته های کلش را از هم باز می کنند و بر روی یک بستری که بتون که دارای زه کش می باشد می ریزند با شلنگ روی آن اب می پاشند و آب خارج شده از زه کش را دوباره روی آن پمپ می کنند (آب کثیف) در ابتدا کلش به سختی آب جذب می کند به ازای هر تن کلش حدود 5000 لیتر آب لازم داریم.

مخلوط کردن:

تمام مواد به جزء گچ را کاملا باهم مخلوط می کنیم و آن را بر روی روی یک بستری که بتون که دارای زه کش می باشد به صورت زیر به اصطلاح قالب می زنیم ( طول بستگی به مقدار کمپوست دارد) :

در تابستان، بهار و پاییز : ارتفاع: 1.2 متر عرض: 1.2 متر

در زمستان: ارتفاع:1.5 متر، عرض: 1.5 متر

به ترتیب زیر این مرحله به اتمام می رسد:

1) روز اول : مخلوط و انباشت کردن

2) روز چهارم : اولین برگرداندن

3) روز هشتم : دومین برگرداندن

4) روز دوازدهم : سومین برگرداندن

5) روز شانزدهم : چهارمین برگرداندن

6) روز بیستم : شروع فاز II

در برگردان سوم و چهارم گچ را نیز اضافه می کنیم

فاز II :

در این مرحله کمپوست اماده شده در فاز I وارد تونلی که تمام شرایط تحت کنترل است به منظور پاستوریزاسیون (کشتن کلیه میکروارگانیسمهای بیماریزا ) و کاندیشن یا همان شیرین کردن ( حذف آمونیاک و تبدیل آن به نیترات ) می شود.

در این مرحله در ابتدا دما را به 60 درجه سانتیگراد به مدت 8 ساعت می رسانند سپس دما را تا 52 درجه سانتیگراد پایین می آورند و برای شیرین کردن به مدت 7 روز دیگر در این دما می ماند. پس از رسیدن به دمای محیط آن را بذر زنی می کنند.

نکات:

1) کمپوست آماده شده باید بوی علف تازه چیده شده بدهد و هرگز اثری از آمونیاک در آن نباشد.

2) هر کلش باید ترد باشد و هرگز سفت نباشد.

3) رطوبت کمپوست را باید با دست اندازه گرفت برای این کار کمی کمپوست را در مشت می فشاریم اگر یکی دو قطره آب از آن چکید رطوبت آن مناسب است و اگر شرشر ریخت رطوبت زیاد است وباید رطوبت آن را تبخیر کرد و اگر اصلا نریخت باید به آن رطوبت اضافه نمود.

4) کمپوست نباید دست را کثیف کند.

[ ۸ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٥۸ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

 

زنجبیل به طور کلی از جمله گیاهانی است که علاوه بر جنبه‌های درمانی به عنوان یکی از چاشنی‌های مغذی در تهیه و طبخ بسیاری از غذاهای ایرانی، هندی و چینی استفاده می‌شود. متخصصان و درمانگران طب سنتی در متون کهن خود، زنجبیل را دارویی طبیعی، مقوی قلب، محرک جریان گردش خون و محرک هضم غذا می‌دانند و مواردی چون خاصیت ضد سرفه، ضد لخته شدن خون و ضد التهاب را برای آن یادآور شده‌اند.

 

این اکسپکتورانت طبیعی است

درمانگران طب سنتی چین برای درمان سرماخوردگی یکی از رایج‌ترین بیماری‌های فصل زمستان، شربتی را تجویز می‌کنند که با ترکیب زنجبیل و عسل و آب‌لیموی تازه تولید می‌شود. برای تهیه این شربت مقدار مشخصی از زنجبیل را با آب‌لیموی تازه و مقداری عسل با یک لیوان آب گرم ترکیب کرده و برای تسکین دردهای ناشی از سرماخوردگی به بیمار توصیه می‌کنند.

 

بجوید تا سرفه نکنید

به گفته متخصصان گیاه‌درمانی، زنجبیل خواص منحصربه‌فردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصل‌های سرد سال دارد. به اعتقاد درمانگران گیاه درمانی، استفاده از برگ‌های زنجبیل در تسکین التهاب و تورم گلو نیز بسیار موثر است. به توصیه درمانگران، در زمان ابتلا به سرماخوردگی می‌توان چند برگ گیاه زنجبیل را جوید یا عصاره به دست آمده از برگ‌های آن را غرغره کرد و از خواص آن برای درمان التهاب‌ها و تسکین دردهای گلو بهره برد.

 

امروزه بسیاری از کارخانه‌های تولید دارو و فرآورده‌های دارویی، تونیک‌ها و شربت‌هایی با منشأ گیاهی و با کمک زنجبیل و برگ‌های آن تهیه می‌کنند که قابلیت جایگزین شدن به جای شربت‌ها و فرآورده‌های دارویی شیمیایی را برای درمان التهاب، خشکی و دردهای ناشی از گلو درد و سرماخوردگی دارد.

 

به گفته متخصصان گیاه‌درمانی، زنجبیل خواص منحصربه‌فردی در کنترل و پیشگیری سرماخوردگی در فصل‌های سرد سال دارد.

با زنجبیل پاشویه کنید

بسیاری از طبیعت‌گردان و علاقه‌مندان به گردشگری، شاید با کاربرد گیاه زنجبیل در تسکین سرمازدگی در فصل‌های سرد سال آشنا هستند. در بسیاری از مناطق کوهستانی در کشورهای سردسیر که میزان بارندگی برف زیاد است، استفاده از زنجبیل به منظور کنترل و درمان سرمازدگی بدن بسیار رایج است. برای این منظور، ترکیب برگ‌ها یا پودر زنجبیل در آب گرم و قرار دادن پاها در آن که بیشترین تماس را به هنگام راه رفتن با برف دارند، توصیه شده است.

 

اگر می‌خواهید چاق شوید...

زنجبیل به دلیل اینکه خواص درمانی متنوعی دارد، بسیار مورد توجه درمانگران و متخصصان شیوه‌های درمانی طبیعی در سراسر جهان قرار گرفته و شرکت‌های داروسازی و تولید داروهای گیاهی فراوانی از این گیاه، فرآورده‌های متنوعی را تولید و روانه بازار داروها و مکمل‌های با منشأ گیاهی کرده‌اند.

 

تا امروز در سراسر جهان بسته‌بندی‌های متنوعی از زنجبیل به صورت پودر، اسانس، و عصاره تولید می‌شود و جنبه‌های مختلف درمانی مثل درمان تهوع، کم‌اشتهایی، اسپاسم‌ها و گرفتگی‌های روده، برونشیت و برخی از بیماری‌های مفصلی مثل روماتیسم را درمان می‌کند.

 

البته نکته‌ای که در این زمینه نباید به سادگی از کنار آن عبور کنیم توجه به زمان تولید فرآورده‌های مختلفی است که از گیاه زنجبیل تولید می‌شوند، زیرا در صورتی می‌توان از زنجبیل انتظار درمان داشت که تازه بوده و مدت زمان زیادی از تولید آن نگذشته باشد. در مورد اسانس‌های تولید شده از زنجبیل نیز متخصصان طب سنتی معتقدند که میزان زنجبیل موجود در اسانس در صورتی که بیشتر از یک درصد باشد، خواص درمانی خود را حفظ می‌کند.

 

 

اگر تهوع دارید، زنجبیل کمک می‌کند

براساس تحقیقات پژوهشگران استفاده از زنجبیل برای درمان تهوع و استفراغ دوران بارداری بسیار موثر است. تهوع و استفراغ بارداری به ویژه در ساعات اولیه روز از شایع‌ترین عوارض بارداری در زنان است. براساس تحقیقات به عمل آمده، مصرف زنجبیل به میزان مشخص و تحت نظارت پزشک یا متخصص زنان موجب کنترل درمان تهوع و استفراغ در این دوران می‌شود.

 

اگر دارو می‌خورید، باید بدانید

متخصصان شیوه درمانی طب سنتی در سراسر جهان معتقدند که مصرف بیش از اندازه و بدون قاعده زنجبیل عوارضی را به همراه دارد که یکی از مهم‌ترین آن‌ها سوزش معده و ایجاد اختلال در عملکرد دستگاه گوارش و سیستم عصبی بدن است.

 

علاوه بر این توصیه‌هایی درباره احتمال تداخل برخی از داروهای رقیق‌کننده خون مثل وارفارین و آسپرین با گیاه زنجبیل وجود دارد که ممکن است برای بیمار عوارضی را همراه داشته باشد.

 

درمانگران طب سنتی علاوه بر این، مصرف این ادویه را برای خانم‌های باردار و شیرده نامناسب و در شرایط خاص با نظارت متخصص طب سنتی یا مکمل، مجاز می‌دانند.

 

با این چاشنی سرطان نمی‌گیرید

یکی از مهم‌ترین کاربردهای زنجبیل که از سوی محققان و پژوهشگران نیز به ثبت رسیده، خاصیت شگفت‌انگیز زنجبیل در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ است. بر اساس تحقیقاتی که صورت گرفته در ترکیب گیاه زنجبیل ماده‌ای به نام zingiberen وجود دارد که علاوه بر ایجاد طعم و مزه، از رشد سلول‌های سرطانی در انسان پیشگیری می‌کند. از این رو درمانگران طب سنتی هند مصرف این ادویه را در تهیه غذاهای روزانه به مخاطبان خود توصیه می‌کنند.

 

یکی از مهم‌ترین کاربردهای زنجبیل که از سوی محققان و پژوهشگران نیز به ثبت رسیده، خاصیت شگفت‌انگیز زنجبیل در پیشگیری از ابتلا به سرطان به ویژه سرطان روده بزرگ است.

بر اساس مطالعاتی که پژوهشگران انگلیسی در مورد زنجبیل انجام دادند، این گیاه را دارویی مناسب برای پیشگیری از تهوع ناشی از عمل‌های جراحی و شیمی‌درمانی در درمان بیماران مبتلا به سرطان یافتند. به اعتقاد این محققان زنجبیل این خاصیت را دارد که پس از اتمام عمل‌های جراحی، علاوه بر آنکه حالت تهوع بیماران را که ناشی از مصرف مواد بیهوشی است، کنترل می‌کند، می‌تواند به عنوان دارویی آرام بخش نیز برای تسکین دردهای بیماران مورد استفاده قرار بگیرد.

منبع : تبیان

[ ۸ دی ۱۳٩۱ ] [ ۱٠:٢۱ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]

 کمپوست  چیست ؟

کمپوست که این روزها نامش بر سر زبان‌هاست، کودی است که از بازیافت مواد ارگانیک (مواد زائدی که ازگیاهان و حیوانات برجای می‌مانند) به دست می‌آید.

از کمپوست (Compost) در باغبانی و کشاورزی به عنوان تقویت‌کننده خاک استفاده می‌شود.

کارشناسان شهری معتقدند ۷۰ درصد زباله‌های شهر تهران زباله تر هستند و در نتیجه می‌توان

 آنها را به کود کمپوست تبدیل کرد. کم ترین مزیت این کار جلوگیرى از تولید هزاران متر مکعب

 شیرابه و میلیون‌ها تن گاز متان و آلوده شدن بخش عظیمى از محیط زیست است.

کارشناسان کشاورزی عقیده دارند کمپوست یکی از بهترین کودهای گیاهی و تقویت‌کننده‌های

 

طبیعی خاک است و می‌تواند جایگزین خوبی برای کودهای تجاری شود. مهمترین حسن این کود،

 

 ارزان بودن آن است. شما می‌توانید بدون پرداخت حتی یک ریال آن را در خانه‌تان تولید کنید.

 

استفاده از کمپوست ساختار خاک را ارتقا می‌دهد، محتوای خاک را تقویت می‌کنند و سبب

 

می‌شود خاک مدت زمان بیشتری بتواند آب را در خود نگه دارد. کمپوست قدرت باروری خاک

 

 را افزایش می‌دهد و کمک می‌کنند ریشه‌های سالم در گیاه رشد کند.

 

این کود همچنین برای کنترل فرسایش، احیا و ساخت زمین‌های مرطوب به عنوان پوشش به کار

 

 می‌رود. کمپوست همچنین با ماسه مخلوط می‌شود و برای زه‌کشی زمین به کار می‌رود.

 

 مواد ارگانیک موجود در کمپوست در حقیقت مواد غذایی میکروارگانیسم‌هایی هستند که خاک را

 

 در وضعیتی سالم و متعادل نگه می‌دارند. نیتروژن، پتاسیم و فسفر موادی هستند که در نتیجه

 

تغذیه میکروارگانیسم‌ها از مواد آلی تولید می‌شوند و در نتیجه تنها تعداد اندکی از مواد مغذی

 

 می‌ماند که باید به خاک افزوده شود. اغلب باغبان‌ها و کشاورزان مدت‌هاست که به حسن‌های این کود سیاه، غنی و طبیعی پی برده‌اند.

 

نکته مهم این است که با طی زمان کافی تمام زباله‌های ارگانیک در طبیعت به کمپوست تبدیل

 

 می‌شوند. البته همه زباله‌ها برای تولید کمپوست در خانه مناسب نیستند. در اغلب سیستم‌های تولید

 

کمپوست که در خانه‌ها به کار می‌روند، سیستم به دمای مناسب برای کشتن عوامل بیماری‌زا

 

نمی‌رسد، در نتیجه باید در نوع مواد اولیه‌ای که برای تولید کمپوست به کار می‌رود دقت کرد

 

مشکلات زیست محیطی و به مخاطره افتادن سلامت انسان و

 

سایر موجودات زنده موجب توجه روزافزون انسان به کاهش مصرف آفت کشها و کودهای

 

شیمیایی شده است به طوری که در برخی از نظامهای تولیدی مانند کشاورزی ارگانیک، استفاده

 

از مواد شیمیایی ممنوع شده است. کشاورزی ارگانیک را می توان به عنوان نوعی کشاورزی

 

تعریف نمود که هدف آن، ایجاد سیستمهای تولیدی کشاورزی یکپارچه، نظام یافته و انسانی است

 

 که تضادی با منافع زیست محیطی و اقتصادی ندارد. اما استفاده بیش از حد از ترکیبات و سموم شیمیایی باعث مشکلات و آلودگیهای محیطی گردید که مهمترین آنها،آلودگی محیط زیست،

 

سرایت آلودگیها به انسان و سایر موجودات زنده و همچنین تولید گیاهان مقاوم به علفکشها می

 

 باشند.این تحقیق به منظور بررسی تأثیر مقدار و برهمکنش کودهای زیستی و ارگانیک، روی

 

عملکرد خیار درختی در سال 1387 در محل گلخانه کارخانه کود آلی سازمان بازیافت و تبدیل

 

مواد شهرداری مشهد به صورت طرح فاکتوریل با 4 تکرار انجام گرفت. فاکتورهای طرح شامل

 

 سه نوع کود به  صورت( ورمی کمپوست،کمپوست گرانوله گوگرددار و کمپوست زباله) در

 

پلات اصلی و مقادیر مختلف کود در دو سطح( 200 و 400 گرم) در پلات فرعی قرار

 

داشتند.نتایج تجزیه واریانس داده ها نشان داد که اثرنوع کود در مقدار کود معنی دار شده است و

 

 اثر مربوط به مقدار کود معنی دار نشده است. کود کمپوست گرانوله گوگرددار با مقدار 200

 

گرم برای هر بوته تأثیر بهتری  نسبت به سایر کودها داشت.

 

 

با توجه به اینکه کرم ها غذایی که مصرف می کنند 15 درصد را به صورت انرژی مصرف

 

میکنند و 5 تا 10 درصد نیز به صورت ضایعات در هنگام سرند،شیرآب کشی و.. از وزن کود

 

کاسته می شود که ما تقریبا ضریب تبدیل را برابر 70 درصد می گیریم که بر این مبنا تقریبا:

 

60 تن مواد اولیه*  0.7(ضریب تبدیل)= 42 تن کود ورمی کمپوست

 

42تن کود ورمی کمپوست * 300 تومان(قیمت واحد و نرمال کشور)12600000 تومان

 

ضریب تبدیل کرم در شرایط نرمال در این دوره با این روش 7 برابر می باشد که معادل

 

 200 کیلو(میزان کرم مورد استفاده اولیه ) * 7 (ضریب تبدیل)=1400کیلو کرم گونه ی ایزینیا

 

 که به جای فروش در گام بعدی از این کرم استفاده میکنیم

 

 گام دوم : راه اندازی واحد تولیدی 4000 متر مربعی تولید کود ورمی کمپوست از واحد 500 متر

 

 مربعی تولید کرم

 

 

زمان لازم:6 ماه

 

هزینه ی اجاره بهای محل مورد نظر:

 

 

6 ماه* 800000هزار تومان(به ازای اجاره هر ماه)=4800000تومان

 

هزینه ی مش کف:(در روش شخصی)

 

 

 

4000 متر مربع(فضای کل)* 1000 تومان(به ازای هر متر مربع)=4000000

 

 

 

هزینه های کارگری:

 

 

 

ا نفر کارگر ثابت*6ماه(زمان پارت دوم)*400000تومان(هزینه ی کارگری به ازای هر ماه)=

 

2400000تومان

 

300 نفر کارگر(از ابتدا تا انتها این تعداد نیاز است)*20000تومان(هزینه ی کارگری)=

 

6000000

 

هزینه ی تجهیزات و پیش بینی نشده:

 

 

 

خشک کن، وسایل آبیاری قطره ای ،لباس کار،بیل ،فرقون،لباس کار،پ هاش

 

متر،تانکر،سرند،پمپ آب،  و .... =8000000 تومان

 

 

 

هزینه ی انرژی:

 

 

 

5000000تومان(به صورت کلی آورده شده است)

 

 

هزینه ی مواد اولیه:

 

 

400 تن کود حیوانی * 25000 تومان(قیمت واحد به ازای هر تن)= 10000000تومان

15 تن کاه و کلش*250000تومان(قیمت واحد به ازای هر تن)=3750000تومان

 

 

15 تن ساقه ی یونجه*250000تومان(قیمت واحد به ازای هر تن)=3750000تومان

 

 4تن ساقه ی ذرت *100000تومان(قیمت واحد به ازای هر تن)=400000تومان

 

1400 کیلو کرم*20000تومان(قیمت واحد به ازای هر کیلو)= ............(از کرم تولیدی در گام اول

 

 استفاده میکنیم)

 

 

 

مجموع مواد اولیه:                                                  17950000تومان

 

 

 

جمع کل هزینه ها در گام دوم:

 

 

 

44550000 تومان می گردد که این هم در طول زمان بعضی از قسمت ها می توانند پرداخت گردد

 

 

محصولات:

 

 با توجه به اینکه قبلا نیز عرض کرده بودیم که  کرم ها غذایی که مصرف می کنند 15 درصد را

 

به صورت انرژی مصرف میکنند و 5 تا 10 درصد نیز به صورت ضایعات در هنگام

 

سرند،شیرآب کشی و.. از وزن کود کاسته می شود که ما تقریبا ضریب تبدیل را برابر 70 درصد

 

 می گیریم که بر این مبنا تقریبا:

 

435 تن مواد اولیه*  0.7(ضریب تبدیل)= 304.5 تن کود ورمی کمپوست

 

304.5تن کود ورمی کمپوست * 300 تومان(قیمت واحد و نرمال کشور)=91350000 تومان

ضریب تبدیل کرم در شرایط نرمال در این دوره با این روش4برابر می باشد که معادل

 

 

1400 کیلو(میزان کرم مورد استفاده از گام اول) * 4 (ضریب تبدیل)=5600کیلو کرم گونه ی

 

ایزینیا فتیدا

 

 

5600کیلو کرم *12000تومان (حداقل قیمت بازار)=67200000تومان

 

 

 

میزان کل فروش در پارت دوم:91350000تومان(حاصل از فروش کود)+67200000(حاصل

 

از فرو ش کرم)

 

= 158550000 تومان(فروش کل از گام دوم

 

 

 

میزان سرمایه گذاری در گام اول و گام دوم:

 

 

 

19250000تومان(میزان سرمایه گذاری در گام اول)+44550000تومان(میزان سرمایه گذاری

 

 در گام دوم)=63800000تومان

 

 

میزان فروش کود در این طرح:

91350000تومان در گام دوم+12600000 تومان  در گام اول= 103950000تومان

 

میزان فروش کرم در این طرح:

 

67200000 تومان

 

میزان کل سرمایه گذاری:

 

 63800000تومان

 

در این طرح به خوبی نشان داده ایم که اجتناب از هزینه های  اضافی و درست و منطقی هزینه

 

 کردن و تولید در تناژ بالا مقرون به صرفه و به خوبی توجیه ی اقتصادی این طرح را نشان

 

میدهد و آفت این صنعت واحد های تولیدی کوچک می باشند که با واحد های کوچک خود کرم

 

را به قیمت گزاف و عملا صنعت تولید ورمی کمپوست را از اصل قضیه که تولید کود ورمی

 

کمپوست به دور برده اند و همانند شرکتهای هرمی با غلو و تعریفهاب بی خود عزیزان مشتاق را

 

 دعوت به تولید و به انها کرم را می فروشند و کرم را به صورت توپ به هم پاس می دهند.

 

سایر مزایای شرکت در این طرح برای فرد

با توجه به مطالب ارایه شده در بالا به عنوان کسی که در تمام نقاط کشور از اردبیل تا بندر

 

عباس و از مشهد تا غربی ترین نقطه ی کشور در این خصوص کار کرده ام و مشاوره داده ام و

 

 راه اندازی کرده ام به نظر بنده این طرح طرح مناسبی از نظر اقتصادی می باشد و با توجه به

 

شرایط اقتصادی فعلی برخی از کارهای تولیدی ریسک بالایی ندارد و درصد سوددهی مناسبی

 

را در پی دارد و از همه مدت زمان برگشت سرمایه زیر یک سال این طرح می باشد که واقعا

 

قابل تامل است.

 

از مزایای دیگر بحث اشتغال زایی به صورت مستقیم و غیر مستقیم در کشور و تولید محصول

 

 ارگانیک و حفظ خاک در کشور برای سایر نسل ها و اجر اخروی خاص خود را نیز دارا می

 

 باشد.

 منبع : همشهری آنلاین

[ ۸ دی ۱۳٩۱ ] [ ٩:٤۸ ‎ب.ظ ] [ ترکمان ]
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

روستای ترکمان (منگاوی سابق ) از توابع دهستان ترک غربی جوکار شهرستان ملایر واقع در استان همدان می باشد این وبلاگ جهت معرفی روستا و آداب و رسوم آن در دهه فجر سال 1385 راه اندازی شده است .
صفحات اختصاصی
RSS Feed

FREE UPLOAD CENTER
FREE UPLOAD CENTER
FREE UPLOAD CENTER
Google

در اين وبلاگ
در كل اينترنت

☆TURK music☆

Habibiyan


FREE UPLOAD CENTER